Kan det vara tredje gången gillt för Egypten

VM 2018 är tredje gången som Egypten deltar i VM. Det var 28 år sedan sist och nu har man kämpat sig till en plats genom att i 95:e minuten vinna över motståndarna Kongo. Man känner att glädjen måste ha varit total. Man hamnade i grupp A där också värdlandet Ryssland är representerat samt Uruguay och Saudiarabien.

Egyptens starka namn

Vi hittar några riktigt starka spelare i Egypten som till exempel Ramadan Sobhi som dagligdags spelar i Stoke City och är en riktigt duktig spelare med massor av talang. Största spelaren är väl utan tvekan Mohamed Salah som också stod för dom två mål som gjordes i matchen mot Kongo. Mohamed spelar i Liverpool.

Afrikanska mästerskapet

Egypten har varit framgångsrika i Afrikanska mästerskapet och vunnit inte mindre än sju guld, två silver och fyra brons. Helt klart en meritlista att verkligen luta sig mot. Man har även vunnit mästerskapet tre år i följd, något som ingen annan nation ännu har klarat.

Gruppspelet

Egypten borde ha en riktigt bra chans att gå vidare i sin grupp till utslagsspelet. Uruguay är dom största utmanarna men sköter Egypten sina kort väl i spelet borde men hamna på en första eller andra plats i resultattabellen och då har man presterat riktigt bra om man tittar på historiken. 1934 lyckades man komma till en åttondelsfinal. Då ska man komma ihåg att det var första matchen som spelades och man förlorade mot Ungern med 4-2. Dagens väg till en eventuell åttondelsfinal är betydligt längre och såklart vill man nog bättra på det historiska rekordet i alla fall några snäpp. Motståndet om man går vidare kan bli mycket tufft för Egypten och dom lag som dom kan ställas mot kommer vara betydligt mer kvalificerade att gå vidare. Vi skulle gissa att Egyptens resa i alla fall slutar i åttondelsfinalen. Allt kan såklart hända i ett VM och det har hänt förut…