Kan Colombia upprepa bedriften från VM 2014?

Colombia har deltagit i fem stycken VM tidigare. Fyra av dom klarade dom sig inte vidare från gruppspelet. Det femte lyckades man med bedriften att gå ända till kvartsfinal och föll till slut mot Brasilien. Nu är man nog sugen på att upprepa denna bedrift igen. Vi tror man har en riktigt bra möjlighet att gå vidare från gruppspelet och frågan är sen vad man kommer att ställas mot i åttondelsfinalen.

Grupp H är en bra placering

Lagen i grupp H är bra för Colombia, har hittar vi Japan, Senegal och Polen. Vi tycker Colombia har en riktigt bra plats och chans här att ta sig vidare om man sköter spelet rätt. Den stora utmaningen kan vara Polen. Hursomhelst borde man kunna leverera sämst en andra placering i tabellen och komma vidare. Åttondelsfinalen blir intressant och utgången är såklart beroende av vem man ställs mot. Colombia borde komma vidare till åttondelsfinal.

Kvalitativa spelare och en bra målvakt

Colombia har en del spelare som sticker ut. Vi tänker på Santiago Arias som spelar i PSV Eindhoven och är en bra försvarare, Radamel Falcao som är farlig i anfallen och deras stabila målvakt David Ospina som spelar i Arsenal. Såklart finns det en hel del andra kvaliteter också i laget men vi tycker ingredienserna är bra för tränaren José Pékerman att baka ihop något riktigt målfarligt och utmanande i VM spelet.

Kvalspelet har varit tydligt och man har avverkat det ena laget efter det andra i ett stabilt spel och kikar vi på både kvalspelet till VM 2014 och VM 2018 så har det samma mönster. Tydliga vinster, inga siffror som sticker ut men kontinuerlig leverans. Vi hoppas det fortsätter nu i VM spelet och att man kan bibehålla det tydliga spelet med kvalitet och hålla ihop laget på ett bra sätt. Vi ska verkligen ha koll på Colombia i deras gruppspel.