Japan sparkar sin förbundskapten

Vahid Halilhodzic får se sig om efter ett nytt jobb bara två månader innan VM startar.

Den 19 juni spelar det japanska herrlandslaget sin första match i Ryssland VM 2018. Idag kom beskedet att Japan sparkar Vahid Halilhodzic vilket betyder att det japanska landslaget står utan en förbundskapten cirka två månader innan VM.

Förbundskaptenen för det japanska herrlandslaget får sparken

Vahid Halilhodzic har varit förbundskapten för det japanska landslaget sedan 2015, han tog Japan till VM i Ryssland. Med enbart två månader kvar tills turneringen startar får han lämna posten som förbundskapten. Detta kommer efter att Japan har spelat två träningsmatcher inför VM i mars där dem förlorade mot Ukraina och spelade oavgjort mot Mali.

Resultatet i de två träningsmatcherna lugnade inte det japanska fotbollsförbundet så de valde att göra sig av med Halilhodzic. Någon ersättare har inte tillsats ännu men däremot ryktas det om att det kommer bli en inhemsk tränare och inte en utländsk sådan.

Vahid Halilhodzic har tidigare tränat 3 landslag med framgång. Han har aldrig vart tränare för någon större nation och det lär även förbli så.

Vahid Halilhodzic är den fjärde förbundskaptenen som får lämna strax innan VM 2018

Halilhodzic är den tredje förbundskaptenen som får lämna världsmästerskapet strax innan VM i Ryssland 2018 börjar vilket talar för vilken osäker position det är. Den stora frågan vi ställer oss är om det kommer stanna vid att fyra förbundskaptener får lämna eller om ännu flera får gå? Vi tippar på att max en till tränare kommer få lämna.

Vem är det då som kommer få lämna? Det är en mycket svår fråga att svara på. Ingen av de stora fotbollsnationerna kommer göra sig av med sin tränare. Vi tror i såna fall att det handlar om någon mindre nation som får för sig att träningsmatcherna innan VM inte gett det utfall som de hoppas på.

Att inte få de resultat som man förväntar sig i en träningsmatch och där man illa kvickt sedan gör sig av med sin tränare känns väldigt dramatiskt och drastiskt. Helt klart ett tecken på att förbundet är ur balans.