Janne Andersson förhåller sig till Zlatans önskan

Janne Andersson respekterar Zlatans nej att delta i landslaget. Är det ett försök av Janne att slippa fler frågor från media?

Janne Andersson fortsätter att säga att Zlatan inte är aktuell för VM i Ryssland. Förbundskapten Andersson står fast vid att Zlatan tackade nej till landslagsspel efter EM 2016. Landslagstränaren säger även att han inte ringt eller pratat med Ibrahimovic.

Zlatan ingår inte i VM-planerna säger Janne

Efter Fotbolls EM 2016 slutade Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget. Sedan dess har det hänt mycket i Zlatan’s fotbollskarriär och i herrlandslaget. Janne Andersson är fast besluten att hedra Zlatans önskan om att inte delta i landslaget något mer och utgår från det. Så här säger Janne i sin senaste intervju:

”Zlatan och ett antal andra spelare sade nej och de vill inte vara med i landslaget efter EM i Frankrike, och det respekterar jag. Men vad media spekulerar i och vad Zlatan själv pratar om, det kan jag inte förhålla mig till. Jag förhåller mig till det som har sagts oss emellan. Jag är förbundskapten och jag tar ut laget och truppen. Är det så att man ändrar sig från det som man har sagt tidigare så är det mig man får höra av sig till och ta ett snack om det i sådant fall. Men jag förhåller mig till hur det är, oavetts vad som sägs och tycks”.

Frågan uppkommer även om Janne Andersson inte borde ringa Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Förbundskaptenen tycker inte att han skall göra det eftersom Zlatan själv har avslutat kapitlet landslaget. Däremot om nu Ibrahimovic är intresserad att spela fotbollsvm är det honom de ska kontaktat och inte göra utspel i media.

Gör Janne Andersson rätt som stänger dörren

I den senaste intervjun med Janne Andersson får man som betraktare lätt känslan att förbundskaptenen stänger dörren och respekterar ett två års gammalt nej alldeles för lätt. Eller är det bara så att han är fruktansvärt trött på alla frågor och stänger dörren för media. Troligen är det det sista alternativet, har svårt att se hur han så lätt stänger dörren för en spelare som fortfarande håller yttersta världsklass!