Hur farliga är Senegal?

Man behöver verkligen ställa sig frågan hur farliga Senegal är i detta VM. Förra VM dom deltog var 2002 och då lyckades dom som debutant ta sig till kvartsfinal, ska sånt fungera överhuvudtaget kan man ställa sig frågan. Senegal känns som ett otippat kort där det bara kan smälla till eller att dom helt enkelt bara inte kan leverera mot dom stora. Erfarenhetsmässigt har man sitt lyckosamma VM deltagande senast att vila på och säkert är det också det som sätter grunden för den fortsatta resan i detta VM.

Bra slagläge i gruppen för Senegal

Tittar man lite mer på gruppen som Senegal har hamnat i så har man ett bra slagläge där man har motståndare som Polen, Colombia och Japan. Såklart ska vi inte räkna bort några här men vi kan direkt säga att den här gruppen kommer bli riktigt nervkittlande och oerhört spännande. Colombia är ett riktigt bra lag som också överraskat men som har ett jämnt spel och visat bra förmågor, inte minst i kvalspelet. Den matchen kommer bli spännande att följa. Polen, Senegal och Colombia kommer slåss med näbbar och klor här för att placera sig så dom går vidare.

Utmärkande spelare

Senegal har en bra och uttalad defensiv som räddat laget flera gånger. Den består av kaptenen Cheikhou Kouyate som tillsammans med Idrissa Gueye befinner sig på mittfältet och skapar en bra stödmur åt backarna. I anfallszonen hittar vi Sadio Mané som är rutinerad trots sin låga ålder och som är en supersnabb anfallare och verkligen kan rycka loss.

Första matchen går mot Polen och den kommer bli lite av en värdemätare för Senegal där vi kommer få se hur laget står emot och kan hantera det betydligt mer rutinerade och bättre rankade laget. Polen har tidigare tagit två bronsmedaljer i VM 1974 och 1982. Några ädlare valörer saknar man men en bra ranking på nummer 7 för Polen gör att Senegal kommer få sig en rejäl motståndare direkt i gruppspelet.