En sista text om geniet Zlatan

Zlatan och Lasse Richt

Lasse Richt skjutsar Zlatan Ibrahimovic i en golfbil.

De senaste månaderna har vi pratat om Zlatan Ibrahimovic där det har varit en blandad kompott av fotboll och andra upptåg som malmöpågen har stått för. Karusellen började snurra ordentligt när Zlatan kopplades ihop med spelbolaget BetHard för att några veckor senare lämna Manchester United där nya klubbadressen var La Galaxy. Väl framme i USA har det mesta handlat om hans vara eller icke vara i Fotbolls VM. I torsdags stod det klart att Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna står fast vid sitt beslut att inte representera det svenska landslaget

Briljant marknadsföring av Zlatan med hjälp av hysterin runt fotbolls VM

Zlatan står inte enbart för fantastiska fotbollskonster utan han besitter även en rapp käft, skapar rubriker och berör människor runt om i världen. Nu när Lasse Richt har bekräftat att Ibrahimovic inte skall delta i sommarens fotbollsfest i Ryssland har man börjat nyktra till och börja plussa ihop alla uttalanden som kommit de senaste månaderna. Allt han har sagt har varit ett briljant kalkylerande för att kunna marknadsföra sina produkter på bästa möjliga vis.

Om det är han, frun Helena Seger eller någon PR-maskin bakom honom som tagit fram detta månadslånga manus går det det självklart att orda om och inte kreditera honom för om han mår bättre över det. Däremot kan de inte ta ifrån honom hur han har utfört det hela. Det saknar motstycke i reklamvärlden, hur det hela har gått från början till slut är alla PR-människors våta dröm.

  • I Jimmy Kimmel show pratar han om hur Janne Andersson inte ringt honom, veckan senare släpps reklamfilmen om hur Zlatan struntar att svara i telefon när Janne Andersson ringer
  • Zlatan går ut och säger att hans bettingbolag kan sponsra hela VM (Detta snappas självklart upp av media runt om i världen)
  • Zlatan svarar civilministern Ardalan Shekarabi genom att hänga ut Svenska Spel, detta för att skapa mer rubriker runt BetHard samt att skapa bättre möjligheter inför kommande spelreglering
  • Zlatan säger att det är Skyhöga odds att han ska delta i VM, dagar senare släpps en reklamfilm av BetHard om just skyhöga odds

Vi ber om ursäkt för att den kronologiska ordningen inte är korrekt i punktlistan ovan samt att vi är medvetna om att vi inte fått med allt. Vi har plockat ut det som vi tycker är viktigast för att peka ut vad vi menar med att han är ett geni att marknadsföra sig själv och de intressen han har.

Förlåt detta är nog inte alls den sista texten om Zlatan

Detta kommer med högsta sannolikhet inte alls vara den sista texten om Ibrahimovic. Det kommer komma fler texter om honom. För historien är väl inte slut ännu? Han har inte fått sista ordet. Vad kommer hända härnäst? Det är ingen som vet förutom magikern från Rosengård. Kommer han göra något sista utspel om VM? Kanske, eller ja det kommer det helt klart göras.

Tack för dessa månader Zlatan! Det har varit ett nöje att följa dig utanför fotbollsplanen. Nu är det dags att börja prata fotboll för det är enbart 47 dagar tills vi kommer ha ett fullspäckat schema med VM matcher.