Se när domaren får gult kort av spelaren

domare+gult+kort

Det är inte ofta som det händer att en spelare ger en domare gult kort, men det händer. Vi har också listat dom värsta domarmissarna som hänt under tidigare VM mästerskap.

Det var i söndags den bisarra händelsen inträffade. När topplaget Vitesse tog sig an bottenlaget Twente i den högsta ligan i Nederländerna som heter Eredivisie gav spelaren Navarone domaren ett gult kort då han stått i vägen och lyckades fälla spelarna.

Den Nederländska Domaren Jochem Kamphuis hamnade för nära när det blev en närkamp och Vitesse’s spelare Navarone Foor sprang rakt in i honom. Man kan se att de bägge ramlar till marken och Jochem Kamphuis ser ut att få en rejäl smäll och framstår att blöda från munnen, men han reser sig snabbt med lite hjälp från Twentes Michaël Maria. Domaren Jochem Kamphuis inser att hela incidenten är hans fel och man kan se att han tycker det hela är lite pinsamt. Navarone Foor går fram till domaren och ber om ursäkt, tar i hand för att sedan sträcka sig in i hans bröstficka för att ta upp ett gult kort som han sedan viftar med i luften. De bägge går därifrån med leende på läpparna och matchen fortsätter som ingenting har hänt och den slutar med 5-0 till Vitesse efter den roliga händelsen. Har ni missat den roliga händelsen så kan ni se den nedan. Det är väldigt roligt att se när domare och spelare kommer bra överens.

Domslut kan vara väldigt känslosamma och leder ofta till starka reaktioner i matcherna och starkast blir det när det är övertydligt för vissa spelare vad som hänt men som inte domaren har uppfattat, eller tycker samma. För att ge en liten tillbakablick på några kända domslut har vi satt ihop en liten lista.

10 värsta domarbesluten i VM någonsin

Plats nr 10

På plats nummer tio så har vi matchen mellan England och Tyskland 2010, det var åttondelsfinal och engelsmannen Frank Lampard trycker in ett mål som tog i ribban men studsade klart och tydligt in bakom mållinjen. Den Uruguayanska domaren Jorge Larrionda tyckte inte det och dömde bort målet. Det är många som antyder att det var där och då Englands glöd försvann i matchen som de förlorade med hela 4-1.

Plats nr 9

På nionde plats hittar vi italienaren Fabio Grossos filmning i anfallsområdet när de mötte Australien i gruppspelet 2006. Spanjoren Luis Medina Cantalejo som var domare i matchen ansåg att Fabio blev fälld och dömde straff. Straffen som avancerade Italiens landslag till ledare för matchen. Målet blev det enda i mötet och gjorde så Australiens landslag förlorade.

Plats nr 8

Plats nummer åtta kommer brasilianaren Rivaldo Vítor Borba Ferreira mer känd som bara Rivaldo’s filmning mot Turkiet i semifinalen 2002. Brasilien blev tilldelad en hörna i matchen och bollen ligger bara ett stenkast ifrån flaggan, Rivaldo står och väntar på att turkiets Hakan Ünsal ska passa bollen till honom, i ren frustration så sparkar han bollen som träffar Rivaldo i benet. Rivaldo slänger sig ner och håller sig för ansiktet och rullar runt som om han blivit träffad just i ansiktet. Dansken Kim Milton Nielsen ger Hakan Ünsal ett rött kort efter incidenten och Brasilien vinner matchen med 1-0. Vi säger inte att Hakan Ünsal inte förtjänar ett rött kort men det gör även Rivaldo i detta fall efter en sådan filming.

Plats nr 7

Hittar vi Hand of God målet från Diego Maradona, året var 1986. Argentina slogs mot England i kvartsfinalen när Diego Maradona rusar upp mot mål efter en inspark. När han skulle upp och nicka bollen så insåg han att hans låga höjd inte skulle räcka till, Maradona tar då till sin hand och knuffar in bollen i mål. Ali Bin Nasser från Tunisien som var domare i matchen verkar ha missat handen och dömer mål till Argentinas landslag. Efter matchen så uttalar Diego sig och säger att det var lite hans förtjänst men mycket var guds hand som gjorde målet.

Plats nr 6

På plats nummer sex så har vi valt Sovjetunionens match mot Belgien. Det var åttondelsfinal i 1986 års VM. Matchen dömdes av svensken Erik Fredriksson som tydligen inte hade pluggat på regelboken tillräckligt. Ryssen Igor Belanov fick ett inlägg rakt in i målområdet som var klart och tydligt offside, Igor fortsätter och gör ett mål som Erik Fredriksson dömer är okej. Hade det inte varit så att Belgien vunnit med 4-3 i förlängningen så hade det här hamnat högre upp på listan.

Plats nr 5

Vi hittar finalen i 1990s världsmästerskap på plats nummer fem, det är Argentina som möter Västtyskland. Rudi Völler får en passning upp mot mål och Roberto Sensini är snabbt där för att försvara argentinarna, Rudi Völler inser snabbt att han inte kommer ta sig förbi den energiska argentinaren och låtsas bli fälld. Den mexikanska domaren Edgardo Codesal dömer straff och tysken Andreas Brehme sätter det enda målet i matchen. Västtyskland vinner VM-guldet efter en dykning.

Plats nr 4

Så hittar vi 1966 års VM i England. Det är när Västtyskland möter just värdnationen England i finalen som det här dåliga domarbeslutet kom. Engelsmannen Geoff Hurst var glödhet i mötet och gjorde hela tre mål, det kom sig att ett av målen inte skulle ha blivit godkänt. Geoff Hurst skjuter in på mål och bollen träffar utsidan av ribban, bollen studsar ner väldigt tydligt utanför mållinjen. Hela Englands landslag börjar jubla och domaren måste ha blivit förvirrad och godkände målet. Det målet säger många ha förlorat Västtyskland guldet.

Plats nr 3

Så kommer domaren Graham Polls misstag i VM 2006 i Tyskland. Graham Polls som dömt två stycken matcher tidigare i världsmästerskapet utan problem. Han fick även äran att döma när Kroatien spelade mot Australien. Matchen gick bra tills Graham Polls gav kroatien Josip Šimunić tre gula kort istället för att på tredje ge honom ett rött kort. FIFA uttalade sig och sa att om Australien hade åkt ur på grund av hans misstag så hade ett nytt möte mellan länderna begärts. Tur för Graham Polls att hans rejäla misstag inte kostade något av landslagen någon större skada. Matchen slutade 2-2 och Australien gick vidare från gruppspelet med Kroatien flåsande i nacken, Australien förlorade åttondelsfinalen mot Italien med 1-0.

Plats nr 2

På plats två så hittar vi Charles Corver från Nederländerna. Året är 1982 och det var semi-final mellan Frankrike och Västtyskland. Fransmannen Patrick Battiston blev inbytt i 50:e minuten och redan efter tio minuter så skapade han ett målläge som skulle visa sig sluta i ren tragedi för fransmannen. Patrick Battiston får en pass mot mål som han tar vara på, springer in mot målområdet för att trycka in målet. Harald Schumacher som fått syn på fransosen gör sig redo och börjar springa mot Patrick Battiston och samtidigt hoppar för att täcka skottet. Harald Schumacher dundrar rakt in i fransmannen som faller som en kägla mot marken med två utslagna tänder och tre brutna revben. Domaren Charles Corver dömer att det var enligt boken och ger inte ens en frispark till Frankrike.

Plats nr 1

Den första platsen på klantiga domarbeslut tar egypten Ali Kandil. Året var 1970 och det var El Salvador tog sig an Mexiko i gruppspelet. I 44:e minuten så blåser Ali Kandil av spelet för att ge El Salvador en frispark. Det uppstod förvirring mellan de två lagen eftersom Kandil inte gjort det tydligt varför han blåste av. Mexikos Aarón Padilla tog saken i sina egna händer och la av en frispark för Mexiko, när Ali Kandil egentligen blåste av för att ge El Salvador en frispark. Frisparken resulterade i ett mål till mexikanerna. El Salvador blev skogstokiga och vägrade fortsätta spela om inte domaren gjorde någonting. Ali Kandil som gjort den klantiga avblåsningen var så förnärmad att han inte vågade berätta anledningen till varför han blåste i första taget. Mexikos landslag vann matchen med 4-0.