Christoffer Nyman missar VM i Ryssland på grund av en muskelskada

Christoffer Nyman

Christoffer Nyman missar VM i Ryssland 2018 på grund av en muskelskada.

Svenska Fotbollsförbundet bekräftade på fredagskvällen det som många har befarat att det inte blir något VM för Christoffer Nyman. Det väntar operation och därefter rehabilitering och tidsintervallet inför VM gör att det inte kommer att bli något deltagande i VM för Nyman.

En stor besvikelse för Nyman att tvingas avstå VM

Eintracht Braunschweigs Christoffer Nyman har varit med på hela resan inför VM och nu inför uttagningen till landslagstruppen ville han vara med och konkurrera om en plats men istället väntar operation. Något som dock måste klaras av då skadan har hållit honom borta från spel under den senaste tiden. Problemet är en klämd nerv i magmuskulaturen som måste åtgärdas. Efter operationen väntar minst sex veckors rehabilitering för att komma i ordning för spel igen.

Nyman var  inplanerad i den svenska landslagstruppen

Under landskamperna som gick i mars månad var Nyman inplanerad men tvingades avbryta utan att få möjligheten att spela. Vi misstänker att Nyman är en spelare som skulle ingått i Janne Anderssons trupp till VM då han är en anfallare i laget som Sverige hade behövt. Läkarteamet i Eintracht Braunschweig har en tid tillbaka försökt ta reda på exakt vad det är och senast för någon vecka sedan framkom misstankar om att säsongen troligen skulle vara över för svensken.

Christoffer Nymans säger själv om skadan:

– Extremt tråkigt. När man har varit med på hela resan fram ville man ju såklart ha möjlighet att vara med och konkurrera om att bli uttagen, inte att det skulle bli så här.

Landslagstruppens innehåll presenteras inom kort

Den 15 maj presenteras det svenska herrlandslagets deltagare till VM i Ryssland 2018 och vi förstår att Janne Andersson med flera har ett avancerat pussel och spelbygge att få ihop. När pjäserna faller ifrån gäller det att hitta samspelet och att få laget att fungera ihop.