Blir Robert Lewandowski målkungen i Ryssland

Robert Lewandowski hade ett imponerande VM kval.

Robert Lewandowski som till vardags spelar i Bayern München hade minst sagt ett imponerande VM-kval med det polska landslaget. Totalt gjorde Lewandowski 16 mål vilket går att jämföra med att Sverige som land enbart gjorde 11 mål mer än den glödheta anfallaren.

Kan VM kvalets skyttekung Robert Lewandowski vinna målligan i Ryssland?

Robert Lewandowski stod för ett historiskt VM-kval där han slog nytt rekord i antal mål under ett VM-kval. Totalt blev det 16 fullträffar för Lewandowski vilket motsvarar att Lewandowski stod för 57% av polska landslagets mål. Anfallaren har alltid haft en näsa för målet där han har ett fantastiskt målsnitt på nästan 50% vilket få landslagsspelare kan mäta sig med. Däremot har Lewandowski ett ännu mer imponerande målfacit och det är när han spelar i sitt klubblag Bayern München där han på 118 matcher gjort 97 mål vilket betyder att han gör mål i 8 matcher av 10.

Den främsta utmanaren för att vinna skytteligan i VM är Cristiano Ronaldo. En spelare som gjorde 15 mål i VM-kvalet vilket är minst lika imponerande. Ronaldo har minst lika imponerande målsnitt i klubblaget som den polska anfallaren.

Har tidigare VM-kvals skytteligavinnare vunnit målligan i VM?

Det har hänt vid tidigare tillfällen att samma spelare som vinner skytteligan i ett VM-kval går och vinner skytteligan i ett världsmästerskap. Bland annat storspelare som Ronaldo har gjort det samt Gerhard Müller har gjort det. Värt att komma ihåg är att motståndet i ett mästerskap är betydligt tuffare än i en kvalmatch. Oftast i ett VM-kval ställs de bättre landslagen mot betydligt sämre landslag vilket gör att en målgörare har chansen att göra fler mål än vad han brukar göra.