Belgien ett landslag med enorma förväntningar

En landslagstrupp fylld med världsspelare. Vi talar om Belgien.

Belgien är ett land som har ett landslag som många länder drömmer om. Landslagstruppen är fylld med världsspelare som har blivit äldre och samlat på sig ännu mera rutin. I det senaste världsmästerskapet var det många som trodde att Belgien skulle överraska där dem till och med kunde vara med och slåss om VM-guldet. Belgien fick lämna världsmästerskapet i kvartsfinalen efter förlust mot Argentina. Kommer turneringen i Ryssland bli mästerskapet där Belgien äntligen tar medalj?

Det Belgiska landslaget tillhör en av favoriterna att vinna en medalj

Det Belgiska landslaget kommer till världsmästerskapet i Ryssland som en av de stora favoriterna där de inte förlorade en enda match och tappade enbart poäng mot Grekland i 1-1 matchen den 25 mars 2017. Det mest imponerande är inte att dem enbart hade ett poängtapp i VM-kvalet utan att det är Belgien som gjorde 46 mål vilket betyder att dem hade ett fantastiskt målsnitt på 4,6 mål per match och där de enbart släppte in 6 mål varav 50% av målen släppts in i en och samma match.

Belgien har hamnat i Grupp G tillsammans med England, Panama och Tunisien. Gruppen borde Belgien vinna och det skulle inte förvåna om de faktiskt vinner gruppen utan att tappa ett enda poäng. I åttondelsfinalen kommer Belgien troligen få möta Colombia eller Japan där inget av lagen ska rå på Belgien. I kvartsfinalen talar allt för att Belgien ställs mot regerande världsmästarna Tyskland där det tyvärr återigen kan ta stopp för Belgien.

Belgarna får fortsätta att drömma om ett VM-guld

De belgiska supportrarna och de belgiska landslagsspelarna får fortsätta att drömma om ett VM-guld. VM-turneringen i Ryssland är inte det mästerskap där Belgien äntligen tar det där efterlängtade VM-guldet. Belgiens chans kommer i VM 2020 om inget annat landslag lyckas få fram ett landslag som kan matcha Belgien i sin prime.