Åtta år sedan Serbien spelade en VM-match

Serbien gjorde ett bra kval till VM och förlorade bara en enda match.

Serbien är ett ungt fotbollsland där de sedan tidigare har ingått i olika konstellationer med andra länder från Balkan. Senast Serbien deltog i ett världsmästerskap i fotboll var under VM 2010 i Sydafrika. Det var även landets första mästerskap. Serbien som en officiell fotbollsnation har bara varit aktiva i 12 år.

Serbien förlorade bara en match under VM-kvalet

Det serbiska landslaget förlorade enbart en enda match under VM-kvalet. Landslaget imponerade och dominerade i kvalet. Trots det att Serbien enbart förlorade en match fick tränaren Slavoljub Muslin sparken från landslaget under märkliga omständigheter.

Tränaren som ska föra Serbien vidare från en mycket tuff grupp där vi hittar både Brasilien, Schweiz och Costa Rica är Radovan Ćurčić. Det är på förhand en mycket tuff uppgift. De klara favoriterna är Brasilien där andraplatsen står mellan Schweiz och Serbien med Costa Rica som uppstickarna.

Får Serbien ihop spelet samt behåller harmonin i gruppen då kommer landslaget ta sig vidare från gruppen.

Andra VM turneringen för Serbien

Serbien inleder VM-turneringen med att möta Costa Rica den 17 juni i en match som de skall vinna. Som bekant är den första VM-matchen alltid den tuffaste matchen och det kan till och med bli snäppet tuffare om man kliver in som favoriter. Alla förväntar sig att Serbien vinner den matchen med tanke på deras imponerande kvalspel.