Är Jiloan Hamad Sveriges VM-joker?

Jiloan Hamad fortsätter att dominera i Allsvenskan med ett mål och en assist mot BP.

Jiloan Hamad har startat allsvenskan på allra bästa vis där han är den hetaste och bästa spelaren i allsvenskan efter enbart tre omgångar spelade. Om Hamad håller i detta fantastiska spel då är det inte alls omöjligt att han lyckas knipa åt sig en plats i den svenska VM-truppen.

Hamad allsvenskans bästa hittils

Allsvenskan är ingen fotbollsliga som står högt i kurs, däremot har allsvenskans fostrat många fotbollsspelare genom åren som passar perfekt in i den svenska landslagsmodellen.

Hamad startade allsvenskan med att göra hattrick mot Sirius, i den andra matchen mot IFK Göteborg satt Hamad det matchavgörande målet och igår mot Brommapojkarna spelade han snyggt fram till 2-0 målet där Imad Khalilis avslutade på ett mästerligt sätt, Hamad satte punkt på matchen genom att göra 3-0. Totalt har han gjort fem mål på de tre första matcherna.

Förutom målskörden har mittfältaren spelat extremt lugnt och smart där han har styrt spelet. Hammarbys framgång så här långt i Allsvenskan är på grund av 27-åringen. Håller han upp detta fina spel då finns chansen för en plats i VM 2018 samt att Bajens säsong kan bli extremt rolig!

En VM trupp innehåller alltid en eller fler debutanter

När det är dags för VM brukar det alltid innehålla en eller flera VM debutanter. Med största sannolikhet flänger Janne Andersson land och rike runt för att hitta en debutant till VM-truppen med tanke på hur det såg ut i träningsmatcherna mot Chile och Rumänien.

Sverige skriker efter en kreativ yttermittfältare med offensiva kvalitéer och det är ingredienser som Hamad besitter. Innan Jiloan kom tillbaka till Allsvenskan hade han tre år i Europa där han spelade för tyska 1899 Hoffenheim och belgiska Standard Liège. Förutom Europaspel har han åtta herrlandslagskamper på pappret. Om han skulle ta en plats i VM skulle han inte vara helt ny på det internationella scenen.