Kapacitet: 66881

Byggd: 2017

Saint Petersburg Stadium

Saint Petersburg stadium – en supermodern arena

Den här arenan är supermodern och fattas bara annat, slutnotan hamnade på ca 1 miljard US dollar och byggnationen pågick i 12 år.

Placeringen är precis vid inloppet till Saint Petersburg och arenan har byggts på platsen där den gamla arenan stod så det är historiska marker kan man säga. Arenan går under flera namn som Krestovsky Stadium eller Zenit Arena. Tidigare arena tog hela 110 000 åskådare och den nya arenan har ungefär hälften men är desto modernare.

Akriktekten, Kisho Kurokawa´s vision av arenan är ett rymdskepp som landar på stränderna vid Finska viken. Vi tycker verkligen han har lyckats och arenan sticker ut ordentligt med sina 79 meter i höjd och sju våningar.

Detta är också en av dom modernaste arenorna i världen som också har ett skjutbart tak och en anpassningsbar aktivitetsyta som kan anpassas till vilket event som helst under valfri tid på året.

Saint Petersburg erbjuder en fantastisk variation av upplevelser och möjligheter när du gör ett besök här under VM 2018. Såklart finns allt du kan önska och lite till om du så känner för att uppleva staden. Moskva är på ett avstånd av ca 75 mil och Saint Petersburg eller Sankt Petersburg eller S:t Petersburg ligger nordväst om Moskva.

Klubben Zenit St. Petersburg har denna som sin hemma arena.

Matcher som spelas på Saint Petersburg Stadium